Tilaa Kulttuurille ry muutti uusiin tiloihin Välivainiolle

Tuiran vanhan paloaseman vuokraamista varten vuonna 2013 perustettu Tilaa kulttuurille ry jatkaa toimintaansa, mutta tila vaihtuu toiseksi. Vuoden 2014 aikana saimme viettää aikaa historiallisessa saksalaisen upseerikerhon miljöössä ja tarjota sitä tapahtumapaikaksi lukuisille eri käyttäjäryhmille. Salissa harjoiteltiin ja esitettiin niin tanssia, teatteria, tanssiteatteria kuin sirkustakin. Järjestöjen puolelta sitä hyödynsivät mm. oululaiset liveroolipelaajat, kaupunkiviljelijät, Toivontien asukasaktiivit, pohjoisen audiovisuaaliset ammattilaiset, buddhalaiset, Iin kauhuelokuvafestivaalin väki ja Oulun taiteiden yö ry. Musiikkitapahtumina salissa nähtiin ainakin kolmet psykedeeliset avaruusrockodysseiat, hardcorepunkkia USA:sta ja Japanista, drum’n’bass- ja hiphop-iltamia, Oulun hienoimman indiebändin viimeinen keikka, Aural Hypnoxin kokeellisen musiikin ilta sekä mitä juurevin blues-matinea. Kiitämme tilaa varanneita tahoja näiden elämyksien tarjoamisesta oululaisille, ja toivomme että voimme tänäkin vuonna tarjota tilaa vastaavalle kulttuurin monimuotoisuudelle.

Lokakuussa pidetyssä vuosikokouksessa yhdistyksen puheenjohtajaksi vuodelle 2015 valittiin Lauri Manner ja hallituksen jäseniksi Jukka-Pekka Aalto, Laura Rekilä (sihteeri ja vpj), Elina Kivelä (rahastonhoitaja), Hanne Ahonen (varajäsen), Tomi Terho (varajäsen), Johanna Jämsä (varajäsen) ja Juha Kylmänen (varajäsen). Lokakuun lopussa tuli myös tieto että Pikku-Berliiniksi kutsumamme paloasema oli mennyt kaupaksi, ja että vuokrasopimuksemme siellä tulisi päättymään pian.

Oulun kaupungilta järjestyi kuitenkin heti korvaavat tilat ja yhdistys alivuokralaisineen muutti vuodenvaihteessa entisiin teknisen liikelaitoksen tiloihin Välivainion Sorvarintielle. Kaikki halukkaat Pikku-Berliinin käyttäjät saivat uudet tilat Tukikohdasta. Lisäksi huoneita riitti muutamalle muulle aiemmin tiloja kyselleelle. Tällä hetkellä on varmuudella vapaana vielä viisi kylmää muutaman kymmenen neliön ulkovarastotilaa sekä 6 ja 8 neliön pukuhuoneista muodostuva tilakokonaisuus, joka soveltuu pieneksi toimistoksi tai muuksi työtilaksi.

Välivainion Tukikohta on aidalla ympäröity n. 1200 neliömetrin kokoinen kiinteistökokonaisuus, jossa on alivuokrattujen autohallien, toimisto-, työskentely- sekä harjoitustilojen lisäksi yhteiset WC- ja keittiötilat ja 112 ja 271 neliömetrin hallit. Näihin entisiin puutyö- ja maalaustiloihin remontoidaan talkoovoimin monikäyttösalit, joiden on tarkoitus soveltua esimerkiksi elävän musiikin, teatterin ja tanssin harjoitteluun ja esittämiseen sekä erilaisten muiden tapahtumien järjestämiseen. Isompaan saliin tulee myös viihtyisää oleskelutilaa, joka tulee soveltumaan esimerkiksi kahvitteluun, sohvilla köllöttelyyn, levyjen kuunteluun, yleiseen hengailuun sekä pöytäjalkapalloiluun. Salit tulevat vuokrattavaksi harjoitus- ja tapahtumakäyttöön kaikille ja mahdollisimman kohtuulliseen tuntihintaan niiden valmistuttua.

Rakentaminen alkaa ensi lauantaina 10.1. ja sunnuntaina 11.1. klo 12-18 pidettävissä talkoissa, joissa salit siivotaan ja niiden ikkunoihin aletaan rakentaa äänieristys- ja akustointielementtejä. Talkoisiin ovat tervetulleita kaikki uuden autonomisen kulttuuritilan rakentamisesta kiinnostuneet. Jos kiinnostaa, mutta viikonloppu ei käy, ilmoita itsestäsi niin laitetaan viestiä seuraavien talkoiden ajankohdasta. Tukikohdan osoite on Sorvarintie 5 ja talkooväelle on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa.

Kiitollisena otamme vastaan lahjoituksina tai tarvittaessa pientä korvausta vastaan seuraavia:

Rakennustavaraa (nätisti purettu / käytetty ja kakkoslaatu käy):

-lankkua, lautaa, rimaa yms. puutavaraa, yli 3 juoksumetrin erät
-mineraalivillaa
-mustaa kangasta tai ohutta mattoa (tarpeeksi tiheää pitämään villan pölisemättä allaan)
-laminaattia tai muuta lattiamateriaalia, n. 130 neliötä
-Moltonia, paksua verhokangasta yms. kangasmateriaaleja
-verhoille sopivia kiskoja
-sisäseinille sopivaa maalia (mustaa kaivataan eniten, mutta väreillekin on käyttöä)
-palosuoja-ainetta

Huonekaluja:
-yli 10 kpl erät pinottavia tai taitettavia tuoleja / penkkejä

Tekniikkaa: (Ehjät best, jotenkuten toimivat ja pientä laittoa vaativat OK, täyttä remppaa vaativat ei kiitos):

-ääni: PA-kaapit, monitorit, vahvistimet, mikserit, DJ-mikserit, kaukokaapelit, mikit, piuhat, bändikamat / backline, virityskelpoinen piano
-valot: PAR-kannut, etuvalot, ehkä liikkuvatkin, telineet, valopöydät, lisäksi muualle jotain tunnelmallisempia valaisimia loisteputkia korvaamaan
-video: videotykki, filmiprojektori, valkokangas
-lava: lavapalojen toisiinsa kiinnittämiseen sopivat klämpit
-viihtyminen: pöytäjalkapallo (1 löytyy jo), biljardipöytä, pingispöytä, flipperi, darts

Varmaan keksitte paljon muutakin mitä haluaisitte meille lahjoittaa, mutta kaikkea emme sitoudu vastaanottamaan, koska loppuu se tila 271 neliön hallistakin joskus.

Yhteydenotot talkoita, tavaralahjoituksia ja tarjouksia sekä vapaiden tilojen vuokrausta koskien sähköpostitse osoitteeseen tilaakulttuurille@gmail.com

terveisin TiKu ry:n hallitus, äänitorvenaan puheenjohtaja Lauri

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s