Oulu kaupunkistrategia 2020 ja kulttuuritoimijoiden yhteistyö kaupungin kanssa

Tutustuminen Oulun strategiasuunnitelmaan tukee monella tapaa kulttuuritoimijoiden tavoitetta vuokrata Tuiran vanha paloasema väliaikaiskäyttöön  kulttuuri- ja monitoimitilaksi.

( Oulun kaupunkistrategia 2020 http://www.ouka.fi/c/document_library/get_file?uuid=be73379e-2b18-4ef3-8944-a41c0ddb0bf3&groupId=52058 )

Otteita kaupunkistrategiasta:

-Kuntalaiset aktiivisina toimijoina

-Yritykset, järjestöt ja yhteisöt toiminnan ja palveluiden tuottajana

-Kaupunki toiminnan ja palveluiden järjestäjänä ja tuottajana

Tuiran paloasemaa kulttuuri- ja monitoimitilaksi tavoittelevat kulttuurialan toimijat haluavat omalla aktiivisella toiminnallaan edistää Oulun kaupunkin liikunta- ja kulttuurialan palveluita. Mukana kulttuuritoiminnassa on erilaisia yhdistyksiä ja organisaatioita, joiden yhteistoiminnalla saavutetaan suurempi volyymi tarjota ja edistää erilaisia palveluita ja kulttuuritoimijoilla on toiveena tehdä yhteistyötä Oulun kaupungin kanssa.

Strategiset linjaukset:

-Kuntalaisten hyvinvointi paranee

-Kuntalaisten oma vastuu ja yhteisöllisyys vahvistuu

-Liikunnallisen ja terveen elämäntavan vahvistaminen

-Vaikuttavat ja tehokkaat palvelut järjestetään asiakaslähtöiseksi

-Elävä ja vetovoimainen kaupunkikeskusta sekä moni-ilmeiset alueettukevat asiakaslähtöisiä asumisen muotoja ja eheytyvää yhdyskuntarakennetta

Yhteinen monitoimitila parantaa kuntalaisten hyvinvointia ja samalla kuntalaisten oma vastuu ja yhteisöllisyys vahvistuu. Eri toimijoiden saman katon alla toimiminen edesauttaa tutustumaan erilaisiin kulttuuri- ja liikuntamuotoihin. Tuiran vanhasta paloasemasta on tarkoitus luoda tehokkaita ja vaikuttavia palveluita tarjoava monitoimitila ja erilaiset palvelut muodostetaan tarjoamaan palveluita asiakaslähtöisesti kaikille. Eläväinen ja vetovoimainen kaupunkikeskusta ja ydinkeskustasta kauempana olevat kaupunginosat ovat elinehto monipuolisen kaupungin kulttuuri- ja liikuntatarjonnassa. Monipuolinen tila tukee asukaskeskuksia eri puolella keskustaa ja omalla toiminnallaan eheyttää yhdyskuntarakennetta.

Oulun kaupungin strategiasuunnitelmassa käsitellään erilaisia linjauksia kuntalaisten hyvinvoinnin edistämiseksi. Tuiran vanhan paloaseman vuokraaminen monipuoliseksi kulttuuri- ja liikuntatilaksi voisi edesauttaa näiden linjauksien edistämistä. Tärkeimpinä linjauksina ovat omalta osaltaan edistää mm. kaupunkilaisten osallistumista yhdistys- ja järjestötoimintaan, yksinäisyyden kokemisen vähentäminen, sekä 0-17-vuotiaiden kodin ulkopuolelle sijoitettujen määrän laskeminen hyödyntäen ennaltaehkäisevää toimintaa. Paljon erilaisia palveluita tarjoavalla kulttuuri- ja liikuntatilalla olisi suuri potentiaali tukea Oulun kaupungin strategiasuunnitelmaa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s